Löpning – Runstreak

Jag springer och gör en runstreak.

Vad är en runstreak?

Runstreak handlar om att man springer en liten stund varje dag och är ett suveränt sätt att få in en ny hälsosam vana. Det är också väldigt skonsamt för kroppen så länge man håller sig till att springa lugnt och inte kör längre pass än 20 minuter. Då och då kan man såklart träna längre och tuffare, men det är vettigt att se runstreak-passen som “daglig rörelse” eller “aktiv vila”, snarare än hård träning.

Text hämtad från Pace on Earth>>

Jag har sammanställt en karta över de platser som jag har sprungit på, under min Runstreak.

Dag 255


På kvälls-kiss-rundan med Arne igår, blev han attackerad av en lös hund. Hunden kom springande bakom oss och hoppade på Arne. Jag har inte kunnat hitta några märken och sår på honom, förutom en lite lite blod på hans svans.

Så på kvällens runda ville jag att Arne skulle känna trygghet och koncentrera sig på att springa. Sele på och Arne i koppel och midjebälte. De senaste gångerna som vi har sprungit har han fått springa lös, med släpande lina. Jag valde att sätta klockan på att inte stanna vid pauser, eftersom jag inte hade någon aning om hur långt vi skulle komma eller hur det skulle gå. Vilket genererar extremt låg hastighet, men just nu spelar det absolut ingen roll.

Men kan avsluta med att säga att Arne inte verkar påverkad. Tack och lov.

<iframe src='https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/4422004546' title='RS 255 med #hundenarne. Lät klockan rulla hela tiden. Jonstorp ' width='465' height='500' frameborder='0'></iframe>
<iframe src='https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/4422004546' title='RS 255 med #hundenarne. Lät klockan rulla hela tiden. Jonstorp ' width='465' height='500' frameborder='0'></iframe>

Dag 254

Pass nr 254 på min Runstreak. 

Har gått med i en grupp på Facebook som heter 100 pass innan midsommar. För att registrera sitt pass ska det vara minst 30 minuter och kräva dusch efteråt. 

Så idag bestämde jag mig för att lämna hunden hemma och att springa i 30 minuter. Och vips, så var det klart. Pass #2 i midsommarutmaningen!

Avslutade med kort stretch hemma. 

Dag 248

Hade behövt ett ensamt långpass för att rensa hjärnan, men istället blev det ett kort lukta/kissa/stanna-pass med #hundenarne. Ja inte jag då som behövde lukta/kissa/stanna… Men RS lever så jag ska vara nöjd.

Dag 247

Stretching med fågelsång i bakgrunden. Det blir ingen extra träning idag. Lite snurrigt och seg.

Dag 246

En runda i byn. Målet var 20 minuter.

Stretching. Ont i vänster knä vid vissa övningar.

#runstreak #runstreaksverige #runstreak2020 #löparglädje #löparglädjehöganäs #teamsnigel #långsamtärocksåframåt

Dag 245

Håkan passade på att filma och fota lite. Han var inte med i vår grupp men vi sammanstrålade och sprang sista sträckan tillsammans.

Ordentligt strechpass efteråt!

Dag 244

Idag var det segt i benen och tungt. Men bestämde mig för att åtminstone springa 20 minuter, vilket det blev. Inte fort, inte snyggt, men jag gjorde det. RS lever.

Träning med PhysioChraft

https://youtu.be/BPzuD3-nxjs

Stretching

https://youtu.be/YJny0SfCDLU